Kortárs Irodalmi Kúllista 2014

Kortárs Irodalmi Kúllista 2014

Hetedik: Tolvaj Zoltán

2015. január 06. - irodalmikullista

Tolvaj Zoltán:

 

Hatvany gróf írja egy helyütt: „Bugrisok vagyunk, akik érzelmeinkkel, valósággal életünk termő elvével meghasonulva, örök hazugságban élünk; ellenben vannak, akik uraknak születtek, mert legalább őszintén és becsületesen eresztik ki a maguk zsarnoki önzését.” Tolvaj Zoltán kétségkívül ilyen úr.

Egy ember, aki egyik versében Weöres Sándor Bóbitájába rúdtáncon vonagló kurvát vizionál, a másikban mélytengeri szörnyetegek elégikus nászáról ír, aki mindent tud az asztrológiától és csirketenyésztéstől kezdve a flamenco gitározáson és heraldikán át a brazil belezős horrorokig. Aki tökéletesen tudja, hogy melyik bölénybőr alkalmas leginkább a billiárd dákó suvickolására, és aki nem mellesleg házi fejlesztésű e-cigarettáját úgy tudja szívni, hogy azzal egyszerre idézi fel Vámbéry Ármint és Hugh Jackmant. Tolvaj Zoltán olyan úr, aki őszintén és becsületesen vállalta fel és vitte tökélyre a gimnáziumi tanulmányaink kedvelt szórakozását, nemzeti nagyjaink arcképének összefirkálását összefirkálását És hogy ez mennyire menő, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tevékenysége eljutott a klérus legfelső köreibe, ahol nem láttak más megoldást, mint hogy ráuszítsák a kíméletlenségéről híres Kutasiné Molnár Boglárkát. Mint látjuk: nem bánt kesztyűs kézzel költőnkkel. Kíváncsian várjuk az ügy fejleményeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodalmikullista.blog.hu/api/trackback/id/tr107041113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása